Gå til hovedindhold
Debat

Vuggestuepladser i Skive - eller mangel på samme

07-09-2018 KL. 11:00
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Du er nu nr. 8 i køen …

»Og det skal du i øvrigt regne med at være ret længe endnu«, er nogenlunde, hvad de siger på Pladsanvisningen i Skive Kommune.

Endnu en måned er gået, og det er tid til at tjekke hvilket nyt nr. på vuggestueventelisten, vi mon har denne måned. I juli var tallet 5, i august var det 6 og nu, hvor vi skriver september, er vores søn så nr. 8. Hvorfor tænker man måske …

Det kaldes flaskehalssyndrom. Der er nemlig så stor efterspørgsel på vuggestuepladser, at køen bare bliver længere og længere, og jo ældre man er, jo flere »forlommer« får man. Så derfor er vores Jens rykket ned, så han nu er nr. 8 i køen.

Vi har, siden før han blev født, ytret ønske om en plads i Rosenbakkens vuggestue, hvor hans storebror i øvrigt går i børnehave, og Jens blev da også skrevet op, da han var ikke engang 14 dage gammel, så Jens har stået i kø længe. Meget længe.

De 24 såkaldte »nye« (i virkeligheden var det 12 nye og 12 pladser, man bare flyttede fra eksisterende vuggestuer) pladser, der blev oprettet fra januar 2018, var hurtigt væk.

Det betyder for eksempel, at de børn, der lige nu bliver passet i Rosenbakkens vuggestue, er så små, at der går i hvert fald et år, inden de igen kan tage nye børn ind.

Det er alligevel længe for vores Jens at vente, og så skal man jo også have i mente, at når han fylder to år, så bliver han slettet fra ventelisten, for sådan er reglerne. Og så er det lige meget hvor længe, han har stået pænt i køen og ventet.

Der er heller ikke plads hos nogle af de andre vuggestuer i byen lige p.t., og vi bliver derfor imod vores vilje sendt videre til en dagplejer et sted i kommunen. For pasningsgarantien gælder indenfor kommunen, som jo både dækker Fur, Lih­me og alt derimellem.

Det er virkelig frustrerende at stå i som forældre, og hvad vi ikke forstår er, hvorfor der er så meget modvilje ift. at oprette de efterspurgte vuggestuepladser i Skive Kommune. Hvorfor afgøres antallet ikke af udbud og efterspørgsel? Hos både Rosenbakken, Hedemarken og Paletten ved vi, at de har de fysiske rammer til at passe flere børn.

Som menigmænd så ser det for os ud som om, at det bare burde være et spørgsmål om at ansætte nogle pædagoger til at passe børnene i de rammer, der allerede eksisterer, for de lange ventelister viser jo tydeligt, at børnene står klar. Men det forekommer os, at det handler mere om politik end om forældrenes mulighed for at vælge frit, om de ønsker dagpleje eller vuggestue til deres børn.

For Skive Kommune har pladsgaranti, ja … og det er jo dejligt, så Jens skal nok blive passet et eller andet sted i kommunen.

Og det her handler ikke om, hvorvidt dagpleje eller vuggestue er bedst, for det er jo en beslutning, som vi mener, at forældrene er de bedste til at træffe for deres egne børn.

Det handler om, at alle dem, der står på vuggestueventelisten sammen med Jens, slet ikke får muligheden for at vælge.

Så kan nogen forklare os, hvorfor det skal være så svært at få en vuggestueplads til sit barn i Skive Kommune? Og gerne snart, for Jens mangler en vuggestueplads 1. november, og han er nr. 8 i køen!

Venlig hilsen

Morten Vanting

og Mette Høj Nielsen,

Kompagnigade 13,

7800 Skive

P.S. En kopi af dette er sendt til de syv medlemmer af Børne- og familieudvalget i Skive Kommune, direktøren for Kultur og familie samt borgmesteren.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland