Aura.dk

Annoncørbetalt indhold

Oplad din elbil derhjemme

Dette indhold er sponsoreret

Overvejer du at købe elbil? Så vil du med garanti også gerne gøre opladningen af din bil så nem som overhovedet mulig. Rigtig mange elbilejere vælger at købe en installation, så de kan oplade deres bil derhjemme. På den måde slipper du for at skulle lade bilen op mens du er ude, og du kan trygt lade bilen stå i garagen natten over og fylde batteriet op.

Vil du gerne vide mere om opladning af elbil i hjemmet? I denne artikel har vi samlet alt den vigtige informations, som du har brug for, hvis du vil blive klogere på installationer til din elbil.

Gør hverdagen nemmere med en hjemmelader

Opladning af elbil er både nemmest og billigst, når det gøres derhjemme. Derfor bør du altid anskaffe dig en hjemmelader, når du køber din el- eller hybridbil.

En hjemmelader tillader dig at oplade din elbil nemt og hurtigt med grøn strøm. Når bilen lades op derhjemme, så kan du stå op hver morgen til en fuld opladt bil, som er klar til dagens køretur.

Sådan fungerer hjemmeladeren

En hjemmelader er egentlig bare en oplader til din elbil. Når du har købt din elbil, så skal du også have en oplader som fungerer med det samme, så bilen ikke løber tør for strøm. Opladning af elbil med en hjemmelader fungerer lidt ligesom en benzintank på en tankstation. I stedet for at tanke benzin på din bil, så tanker du bare strøm.

Når først du har sat installationen op, så er det supernemt at bruge din hjemmelader. Du kobler blot kablet fra laderen til din bil, og så er den i gang med at tanke op. Du kan bruge enten en ladestander eller en ladeboks alt afhængig af, hvad der passer bedst i din garage. En ladeboks hænges på husmuren eller væggen i din garage, hvorimod en ladestander står fast på jorden med en fod.

Undlad at belaste dine elinstallationer

Det kræver naturligvis en del strøm til en opladning af elbil. Din boligs elinstallationer belastes i den grad, hvis du lader bilen op derhjemme uden den korrekte installation. Derfor skal du altid have installeret ladeboks eller ladestander, som udelukkende bruges til at oplade elbilen, så de andre systemer i huset ikke overbelastes.

Du skal få din ladeboks installeret af en elinstallatør, så det hele virker, som det skal. Lad være med selv at kaste dig ud i at sætte systemet op, da det kan være farligt at pille ved elinstallationerne uden kyndig ekspertise.