brunata.dk

Annoncørbetalt indhold

De fem største vandslugere i dit hjem

Dette er sponsoreret indhold

Hvis man ser bort fra udgiften til husleje, så topper de månedlige forbrugsudgifter til varme, el og vand listen over en husstands største løbende udgifter. Da vi hverken kan leve uden vand, varme eller el, er udgifterne uundgåelige, men du kan heldigvis selv gøre en indsats for at spare lidt på pengene ved at spare på dit forbrug. I denne artikel kan du læse om hjemmets fem største vandslugere og dermed få en idé, hvor du kan sætte ind, når der skal spares på forbruget af vand.

Hav overblik over dit vandforbrug

For at kunne holde styr på dit forbrug af vand er det en god ide løbende at holde øje med dit vandforbrug.

Du kan selv holde øje med husstandens forbrug af vand. Du kan enten få et overblik over vandforbruget på regningerne fra vandforsyningen eller vandværket, men du har også mulighed for at aflæse dit forbrug hjemmefra via en vandmåler.

Få tips og gode råd her, når din vandmåler skal aflæses.

Hvem er de største vandslugere i dit hjem?

Få styr på de størst vandslugere, så du ved, hvor du kan spare på vandet. Efter kort tids spareindsats vil du begynde at kunne se resultater på din vandregning.

Hvis du mangler luft i dit budget, så kan du få masser af inspiration til et tjek af din økonomi og gode spareråd her Brunata.

Her følger en liste over de fem største forbrugere af vand i en husstand:

Personlig hygiejne og bade

Over en tredjedel af vores daglige vandforbrug går til personlig hygiejne og bade. Det lyder måske lidt voldsomt, tænker du. Fakta er, at der går 40-50 liter vand til et fem minutters brusebad og op til 200 liter til at fylde et badekar. Derudover bruger du vand til tandbørstning, håndvask, barbering m.v.

WC-skyl

Nummer to på listen over vandslugere i hjemmet er WC-skyl. Selvom de fleste toiletter i dag er vandbesparende og har en 2-skylsfunktion, så ændrer det altså ikke på det forhold, at en stor del af vores daglige vandforbrug skylles ud i toilettet.

Du bør i den forbindelse være opmærksom på, om dit toilet løber. Selv hvis det kun løber en lille smule, så vil vandspildet over tid ikke være uvæsentligt.

Rengøring og opvask

Der skal ordnes opvask og gøres rent i huset hver dag, så derfor er vandforbruget til netop rengøring og opvask ikke overraskende på listen. Det kommer måske lidt uventet for dig, men du bruger faktisk mere vand ved at vaske op i hånden end ved at bruge en opvaskemaskine.

Tøjvask

En anden storforbruger af vand er vaskemaskinen. Selvom du er god til at benytte dit tøj flere gange og god til at fylde vaskemaskinen helt op, før du tænder den, så kan det næppe undgås, at der ofte skal vaskes tøj i en børnefamilie.

Madlavning

Et godt stykke nede på listen har vi vandforbruget til madlavning, og det udgør faktisk kun 8-10 procent af det samlede forbrug. I dette punkt er også medtaget vores forbrug af drikkevand.