aarsregnskab.dk

Annoncørbetalt indhold

Hjælp til årsregnskab

Dette indhold er sponsoreret

Har du en virksomhed, og har du brug for hjælp til at udarbejde et årsregnskab i forbindelse med et udløbet regnskabsår, kan du læse med her for at blive klogere og finde ud af, hvilke processer samt elementer du bør have styr på. Læs med her og find ud af, hvilken hjælp til årsregnskab, du har brug for.

Skulle du være i tvivl om, at det er en virksomhed, du har - det er du nok ikke, men hvis du er indehaver af et CVR-nummer, har du højest sandsynligt en virksomhed.

Først og fremmest er det vigtigt for dig at vide, at de fleste virksomheder har et regnskabsår, der går fra 1. Januar til 31. December. I dette år er fristen for at indsende sit regnskab den 30. Juni. Skulle du være i tvivl, så er det Erhvervsstyrelsen, som du skal sende dit årsregnskab til, og det skal indsendes digitalt.

Alt afhængig af, hvilken virksomhed du har, kan der være forskel på, hvornår du senest skal have indsendt dit årsregnskab. Som beskrevet ovenfor er det altså seneste seks måneder efter afslutte regnskabsår, at dit regnskab skal være indsendt.

Har du derimod en virksomhed, der er børsnoteret er fristen for at indsende sit årsregnskab allerede efter fire måneder efter afsluttet regnskabsår. Yderligere er der visse regler, du skal forholde dig til, hvis din virksomhed har filialer i andre lande.

Alle kan i princippet lave sit eget årsregnskab, men er du ikke revisor eller garvet inde for regnskab, bør du helt sikkert anskaffe dig et godt regnskabsprogram, så du får lavet et korrekt regnskab. Husk også at sætte dig ind i, hvilken regnskabsklasse du tilhører, så du ved, hvilken detaljegrad dit regnskab skal indeholde.

Du kan altid søge hjælp ti at få lavet dit regnskab af en bogholder eller revisor, som har styr på alt inden for regnskabsloven, hvorved du vil opnå de helt rigtige beregninger med mere.

Lad os sige, at du har en virksomhed, der sælger det bedste køkkenudstyr i test, kan der være en masse nøgletal, som skal indgå i regnskabet, som du ikke selv er opmærksom på.

Typisk indgår der tal vedrørende din økonomi såsom indtægter, udgifter, pengestrømme, balance og formue. På denne måde kan man holde øje med, om man har over- eller underskud i sin virksomhed. Et årsregnskab er derfor ikke blot en kontrol, der skal indsendes til Erhvervsstyrelsen, men kan også skabe et godt overblik for dig selv som virksomhedsejer.