onlineski.dk

Annoncørbetalt indhold

Derfor har du godt af at komme på ferie

Denne artikel indeholder annonceret indhold

Er der noget bedre end den længe ventede ferie, der lokker med afslapning, nye oplevelser, skiftende omgivelser og spændende mad? Det er der faktisk ikke, for som menneske har du godt af at komme på ferie. Her forklarer vi hvorfor.

Derfor skal du rejse

Du har nok hørt H.C. Andersens citat ”At rejse er at leve”, og der er faktisk noget om det. Der er nemlig mange fordele ved at komme på ferie af og til. De mest væsentlige er:

● Du sætter din hjerne på arbejde

● Din hjerne og krop kommer ned i gear

● Du styrker sociale bånd og udvider din horisont

I det nedenstående uddyber vi punkterne enkeltvis.

Du sætter din hjerne på arbejde

Hjernen er på mange måder som en elastik, og den skal udfordres og sættes på prøve for at bevare elasticiteten, skarpheden og kognitionen. Den skal trænes ofte, og nye input og læring er noget af den bedste føde, du kan fodre kraniet med.

Derfor kan en skiferie i Østrig, en vandretur på Madeira, en kulturferie i Berlin eller et højskoleophold i Sverige være med til at træne hjernen. Når du kommer ud og oplever nye indtryk, får hjernen ny føde, og den skal processere og arbejde mere, end hvis den var blevet hjemme i den daglige trummerum.

Din hjerne og krop kommer ned i gear

Ligesom når du træner, skal kroppen hvile og restituere mellem hver træning, for at du kan performe optimalt. Det samme gælder for din hjerne i samspil med kroppen. Det lyder for godt til at være sandt, men afslapning er en nødvendighed. Det er under de afslappende intervaller, at kroppen heles, og hjernen renses for skidt.

Når du er på ferie, er der ikke så meget arbejde, der skal nås. Her er du nærmest tvunget ned i tempo, og det er især godt, hvis du har en travl hverdag. Så er ferien med til at få dig ned i gear, så du bliver en bedre version af dig selv, når du vender hjem.

Du styrker sociale bånd og udvider din horisont

Når du rejser sammen med andre, danner I bånd på en anden måde end derhjemme. I får oplevelser, der binder jer sammen, og det kan I både få på skiferien, storbyferien, solferien eller på vandreferien. Det vigtigste er, at I oplever tingene sammen.

Nye oplevelser udvider desuden din horisont, hvilket gør dig til et mere nuanceret og oplyst menneske, der bedre kan sætte ting i kontekst og perspektiv. Al ny viden træner som nævnt hjernen, så på den måde kan sjove og spændende oplevelser indirekte være læring – og ny viden gør dig til et åndeligt rigere menneske.