Gå til hovedindhold

Persondatapolitik

Retningslinjer for behandling af personoplysninger

Når du klikker dig ind på skivefolkeblad.dk, indsamler Skive Folkeblad oplysninger om dig som person. Nedenfor kan du læse om de oplysninger, vi indsamler, hvordan vi behandler oplysningerne, og hvem du kan kontakte, hvis du har spørgsmål eller kommentarer til vores retningslinjer.

Du skal være opmærksom på, at du accepterer vores retningslinjer, når du besøger skivefolkeblad.dk og de andre websteder, denne persondatapolitik dækker.

Vi indsamler ikke oplysninger, der ikke er beskrevet i vores persondatapolitik, ligesom vi ikke indsamler oplysninger, der kan henføres til dig, uden at vi også fortæller dig om, hvordan du kan undgå det.

Generelt skal du være opmærksom på, at du som internetbruger efterlader dig elektroniske spor, og at det giver andre mulighed for at følge din færden på nettet.

Hvad er personoplysninger

Personoplysninger er oplysninger, der direkte eller indirekte har tilknytning til en person. Eksempler på personoplysninger er navn, adresse, telefonnummer, e-mailadresse og IP-adresser.

Hvilken information indsamler Skive Folkeblad om dig?

Når du er i kontakt med Skive Folkeblad indsamles der oplysninger om dig, f.eks. når du tilmelder dig vores nyhedsbreve, opretter en profil, tegner et abonnement eller køber en vare.

Den information vi indsamler om dig, kan deles i to kategorier:

1. Oplysninger, vi kan henføre til dig som person
2. Ikke-personlige oplysninger

1. Personhenførbare oplysninger

Vi indsamler aldrig personhenførbare oplysninger, uden at du selv har givet os disse oplysninger. F.eks. ved at registrere dig, købe en vare eller deltage i en undersøgelse.

Alle er velkomne til at besøge skivefolkeblad.dk, men for at få det fulde udbytte af alle funktioner og tilbud er det i en række situationer nødvendigt, at du identificerer dig, fx hvis du vil kommentere artikler.

1.1 Abonnementsservice
For at vi kan håndtere dit abonnement på den trykte avis, er det nødvendigt, at du identificerer dig enten ved hjælp af dit abonnementsnummer eller ved hjælp af telefonnummer og postnummer. Abonnementsdata på tidligere abonnementer gemmes til eventuel senere brug. De kan slettes, hvis det ønskes. Alle oplysninger behandles fortroligt.

1.2 Adgang til e-avisen
Hvis du har adgang til e-avisen, har du registreret dig med personlige oplysninger ved købet eller ved dit abonnementsnummer. Abonnementsdata på tidligere abonnementer gemmes til eventuel senere brug. De kan slettes, hvis det ønskes. Alle oplysninger behandles fortroligt.

1.3 Nyhedsbreve
For at kunne modtage nyhedsbreve fra Skive Folkeblad er det nødvendigt, at du oplyser din e-mail-adresse – ellers kan vi ikke sende dem til dig.

1.4 Kommentarer til artikler
Vi beder dig om at identificere dig, hvis du ønsker at skrive en kommentar til en af vores artikler. Vi modtager i denne forbindelse minimum følgende informationer: Navn, adresse og e-mail-adresse.

1.5 Spørgeskemaer
For at vide mere om vores brugere gennemfører vi indimellem spørgeskemaundersøgelser på skivefolkeblad.dk. Det er forskelligt, hvad der bliver spurgt om i disse undersøgelser, men du kan altid vælge at deltage uden at oplyse, hvem du er – ligesom det er helt frivilligt, om du vil svare på spørgsmålene. Dit besøg på skivefolkeblad.dk eller dine muligheder på skivefolkeblad.dk afhænger ikke af, om du deltager i undersøgelserne eller ej, men da vi gennemfører undersøgelserne for at forbedre brugeroplevelsen eller blive bedre til at lave skivefolkeblad.dk, sætter vi pris på din deltagelse.
Du bør aldrig svare på undersøgelser på skivefolkeblad.dk, der ikke har en tydelig og kendt afsender.

1.6 Konkurrencer og særlige tilbud
Fra tid til anden har vi konkurrencer eller særlige tilbud på skivefolkeblad.dk, og vi indsamler i denne forbindelse typisk navn og e-mail-adresse. Hvis denne information deles med andre virksomheder, vil det klart fremgå af konkurrencen/tilbuddet. Det kan være en forudsætning for deltagelse, at du accepterer, at Skive Folkelbad eller andre må kontakte dig efterfølgende. Det vil tydeligt fremgå af konkurrencen/tilbuddet. Deltagelse i konkurrencer og særlige tilbud er altid frivillig.

2. Ikke-personlige oplysninger

På forskellig vis indsamler vi digitale oplysninger om dit besøg på skivefolkeblad.dk. Ingen af disse oplysninger er det muligt at spore til dig som person, men alene til den computer, hvorfra du har opnået adgang.

2.1 Cookies
En cookie er en lille stump data, der gemmes i din browser, og som kan læses af enten skivefolkeblad.dk eller en af vores partnere.

En cookie indeholder information såsom f.eks. dine indstillinger på computeren, indhold af en indkøbskurv, interne serverdata eller andre data brugt af vores server. Cookies er ikke programmer, der kører på din maskine, men små stumper tekstdata, der sendes frem og tilbage til og fra din computer. Cookies er hverken spyware eller virus.

Vi skelner mellem, om cookien forsvinder, når du lukker din browser (sessions-cookies), eller om de bliver gemt på din computer (blivende cookies).

Ligeledes skelner vi mellem, om cookien har skivefolkeblad.dk som afsender (førsteparts-cookies) eller en af vores partnere – typisk annoncører - som afsender (tredjeparts-cookies).

Du kan i de fleste browsere ændre på indstillingerne for, hvilke cookies der bliver sat på din computer.

Vi sætter kun blivende cookies for at kunne gøre dit besøg på skivefolkeblad.dk så godt som muligt. Vi bruger de indsamlede oplysninger til viden om adfærd på vores sites, visning af annoncer, levering af varer og servicer og i forbindelse med brugergenereret indhold.

Sessions-cookies forsvinder, når du forlader vores domæne.

2.2 Cookies på Skive Folkeblad
På skivefolkeblad.dk benytter vi cookies til at gøre din oplevelse på skivefolkeblad.dk bedre. Vi benytter cookies til følgende formål:
 

  • Forbedring af teknisk funktionalitet.
  • Trafikmåling (http://google.com/analytics)
  • Annonceafvikling, så vi kan styre, hvor ofte samme annonce vises til den samme bruger og registrere hvor mange, der klikker på den.
  • Adfærdsbaseret individuelt målrettet af annoncering, så vi kan vise dig de annoncer, som vi formoder, er mest relevante for dig.
  • Til fælles login, der sikrer at du kan bruge det samme brugernavn og password på en række af Skive Folkeblads websites

Skive Folkeblad benytter blandt andet Google DoubleClick i forbindelse med annoncering.

Ønsker du at slette cookies kan du læse vejledingen: Cookiehåndtering

Brug af data

Skive Folkeblad lægger stor vægt på, at du er tryg ved at bruge vores digitale tilbud og øvrige tjenester. Vi bruger kun dine oplysninger i overensstemmelse med EU's persondataforordning, og anden lovgivning.

Oplysninger som du afgiver til os

Skive Folkeblad bruger oplysningerne til at levere den ønskede service/produkt til dig, til automatisk at udfylde felter, så de passer til din profil, ved at give dig muligheden for at medvirke i en konkurrence eller en undersøgelse.

Vi gemmer dine personlige oplysninger for blandt andet at kunne følge op på bestillinger, konkurrencer og til statistik. De indsamlede oplysninger kan endvidere bruges til at målrette indhold, kommunikation og markedsføring i det omfang persondataforordningen og øvrig lovgivning tillader det. Vi behandler oplysningerne i henhold til persondataforordningens artikel 6.1.f baseret på legitim interesse for Skive Folkeblad som retligt grundlag.

Vores legitime interesse er at kunne oprette og administrere din profil, tilpasse annoncer og indhold til dine præferencer samt forbedre funktionaliteten på vores sider.

Oplysninger i forbindelse med køb og bestillinger

Skive Folkeblad behandler oplysningerne i henhold til persondataforordningens artikel 6.1.b baseret på opfyldelse af en kontrakt som du er part i - som retligt grundlag. Oplysningerne behandles for at kunne levere en vare eller ydelse til dig samt til at administrere betalingen. Oplysningerne om køb og bestillinger gemmes for at kunne levere varen og administrere betalinger og til statistik. Har du en profil, vil nogle af dine køb blive knyttet til din profil, og oplysningerne brugt til at målrette information, tilbud og produkter i overensstemmelse med dit samtykke.

Oplysninger indsamlet ved brug af digitale tilbud

Når du anvender vores digitale tilbud behandler vi nogle oplysninger om dig. Vi behandler oplysningerne i henhold til persondataforordningens artikel 6.1. baseret på legitim interesse for Skive Folkeblad som retligt grundlag. Vores legitime interesse er at kunne oprette og administrere din profil, tilpasse annoncer og indhold til dine præferencer samt forbedre funktionaliteten på vores sider.

Oplysninger om brug af digitale tilbud opsamles primært via cookies.

Skive Folkeblad samarbejder med Google Analytics i forbindelse med statistik. For at give besøgende på hjemmesider mulighed for at forhindre, at deres webadfærd bliver registreret af Google Analytics, tilbyder Google muligheden for at installere en tilføjelse til internetbrowsere som findes her: HTTPS://TOOLS.GOOGLE.COM/DLPAGE/GAOPTOUT

Sikkerhed

Hos Skive Folkeblad går vi meget op i sikkerhed. Vi passer på dine oplysninger gennem adgangskontrol og passende tekniske og organisatoriske foranstaltninger.

Hos Skive Folkeblad vil dine oplysninger blive opbevaret sikkert og kun medarbejdere med et arbejdsmæssigt behov har adgang til dine oplysninger.

Oplysninger i forbindelse med køb og bestillinger

Betalinger sker gennem QuickPay. Når du indtaster dit kortnummer, udløbsdato og CVC-kode her, sker overførslen af disse oplysninger med en kryptering, hvilket giver meget høj sikkerhed for, at uvedkommende ikke kan skaffe sig adgang til disse fortrolige oplysninger. Oplysningerne lagres ikke hos Skive Folkeblad, men sendes direkte til QuickPay.

Modtagere af personoplysninger

Skive Folkeblad anvender databehandlere, som hjælper os med at levere din service eller ydelse. F.eks. til at drifte platforme, udsende varer, IT-leverandører, support og finansielle institutioner.

Overførsler til lande udenfor EU/EØS

Skive Folkeblad overfører som udgangspunkt ikke dine personoplysninger til lande uden for EU/EØS.

Opbevaring

Oplysninger som du afgiver til os

Oplysninger om køb og bestillinger gemmes så længe du er kunde, hvis kundeforholdet ophører, vil oplysningerne blive opbevaret i 5½ år, da regnskabsloven foreskriver, at vi skal gemme oplysningerne i denne periode. Herefter vil de blive slettet.

Har du oprettet et login på login.skivfolkeblad.dk, som du ønsker at få slettet, kan du bede om at få de slettet ved at sende en mail til support@skivefolkeblad.dk.

Oplysninger indsamlet ved brug af digitale tilbud

Statistiske oplysninger om brugen af Skive Folkeblads digitale tilbud gemmes så længe det er relevant.

Dine rettigheder

Retten til indsigt

Som registreret hos Skive Folkeblad har du i følge EU's persondataforordning, ret til at se, hvilke oplysninger der er registreret om dig. Du kan til enhver tid henvende dig på telefon 97 51 34 11 og bede om indsigt.

Berigtigelse

Du har ret til at få rettet urigtige personoplysninger – dette gør du ved at sende en mail med de oplysninger der skal rettes til support@skivefolkeblad, eller ved at henvende dig på telefon 97 51 34 11.

Ret til at gøre indsigelse

Du har en ret til at modsætte dig behandling af dine personoplysninger til brug for direkte markedsføring. Du har mulighed for at sende os en mail på support@skivefolkeblad.dk, hvis du ikke ønsker at dine data bliver benyttet til direkte markedsføring.

Retten til sletning

Du har i særlige tilfælde ret til at få dine personoplysninger slettet. Du kan til enhver tid henvende dig på telefon 97 51 34 11 og bede om at få dine oplysninger slettet. Du skal være opmærksom på, at såfremt du har abonnementer vil de forsvinde ved en eventuel sletning.

Begrænsning af behandling

Du har også ret til at modsætte dig behandlingen af dine personoplysninger og få behandlingen af dine personoplysninger begrænset.

Retten til dataportabilitet

Såfremt du har brug for at få dine personoplysninger, som du selv har afgivet til os, overført til dig i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format kan du henvende dig til support@skivefolkeblad.dk

Betingelser og begrænsninger

Der kan være betingelser eller begrænsninger til disse rettigheder. Det er derfor ikke sikkert, at du f.eks. har ret til dataportabilitet i det konkrete tilfælde. Dette afhænger af de konkrete omstændigheder i forbindelse med behandlingsaktiviteterne. Du kan gøre brug af dine rettigheder samt stille yderligere spørgsmål, ved at henvende dig på support@skivefolkeblad.dk

Klage til Datatilsynet

Du kan altid indgive en klage til en databeskyttelsestilsynsmyndighed, f.eks. Datatilsynet.

Din accept

Du accepterer ovenstående retningslinjer, når du besøger skivefolkeblad.dk eller et af vores tilknyttede underdomæner

Skive Folkeblads persondatapolitik dækker også de domæner, der fører brugerne videre til ovenstående websteder, f.eks. skivefolkeblad.dk.

Vores retningslinjer dækker ikke forskellige produkter og servicer udbudt af Skive Folkeblad gennem iTunes app-store og Google Play. Disse tjenester har deres egne politikker. Ligeledes dækker denne persondatapolitik ikke oplysninger indsamlet i forbindelse med abonnement på den trykte avis.

Kontakt

Har du kommentarer eller spørgsmål i forbindelse med ovenstående retningslinjer, er du velkommen til at kontakte Skive Folkeblad på support@skivefolkeblad.dk.